Speakers

Ръководител на отдел „Връзки с инвеститорите” - OPAP - Гърция

Никос Полименакос е Директор за Връзки с инвеститорите на OPAP,водеща гръцка компания в областта на игри и лотарии, търгуваща се на Атинската борса от 2001 г.

Освен с обичайната дейност по връзки с инвеститорите работата на Никос включва пърично и вторично пубилчно предлагане, сделки по вливания и придобивания, администриране на VDR, както и участие в Световната лотарийна асоциация и Европейски лотарийни проекти, като прави изследвания и предоставя задълбочена финансова информация за капиталовия пазар.

Той се присъединява към компанията през 2005 г., като през цялото време специализира в областтите на спортни залагания, лотарии, областта на свободното време и възстановяването.  

През неговата професионална кариера той е заемал позицията Мениджър на проект в Комитета по организиране на олимпийските игри, Атина 2004 г.

Преди тези му ангажименти, той е заемал управленски позиции в компании, занимаващи се с информационни технологии, корпоративни комуникации и реклама.

Той е активен член на Международната федерация по връзки с инвеститорите и Европейската Асоциация на комуникиращите директори.

В своето свободно време той провежда консултантска дейност на различни организации, като WADA, национални федерации и организационни комитети по въпроси, свързани с допинг контрол.